Hennessy Paradis Cognac - 700ml - Online kopen - Cognac-Expert.com (2024)

Paradis Cognac

Het Hennessy Paradis is inderdaad het meest sensuele facet van het klassieke Hennessy-huis. De Cognac Hennessy Paradis dateert uit de 19e eeuw en is een Hors d'Age Cognac. Deze Cognac komt rechtstreeks uit het Paradijs, althans dat zou men bij het lezen van de naam kunnen denken. In feite verwijst het paradis naar de oudste en meest kostbare kelder van het maison, waar het fust van de mooiste eaux-de-vie wordt bewaard. In 1979 heeft Maurice Fillioux, Cognac Master, de Hennessy Paradis samengesteld. Het is met deze collectie dat de zesde generatie ambachtsman zijn eigen symfonie van noten creëerde, wat alleen maar beschreven kan worden als zijn eigen symfonie. Binnen deze mengelmoes wordt duidelijk een eerbetoon gebracht aan de schat aan geesten die zijn voorouders eerder hadden verzameld. Een uiterst fijne mix, Fillioux combineerde zijn oor voor muziek en 30 jaar ambachtelijk vakmanschap door meer dan 100 verschillende eaux-de-vie te fuseren tot een delicate melodie van noten die zal spelen op de zintuigen van de proever. Sommige gaan zelfs terug tot 1880.

Als grootste Cognacproducent ter wereld bezit Hennessy terroir in vier van de grote cru regio's waaronder Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies en Fins Bois. Met de grootste reserve aan eaux-de-vie ter wereld, betekent de keuze van de aroma's dat dit cognachuis enkele van de meest complexe cognacmelanges kan creëren. Gerijpt in eikenhouten vaten na dubbele distillatie in koperen distilleerketels, begint het genuanceerde karakter van de Paradis zijn leven.

Het Paradis is een voorbeeld van de schoonheid van de eenvoud; het is een verfijnde Cognac die uw zintuigen zeker in de watten zal leggen op vele verschillende niveaus. Het bloemrijke karakter maakt het een perfect uitgangspunt voor wie voor het eerst de fascinerende wereld van de Cognac wil induiken. Dit is zeker een goed bewaard geheim van de Hennessy-familie en is een bijzonder kostbare mix. Dit is de eerste van de Hennessy Paradis collectie, waarvan andere edities in de loop der jaren het voorbeeld hebben gevolgd, zoals de Hennessy Paradis Impérial en de Hennessy Paradis Horus.

Een geschiedenis van Hennessy

De erfenis van Hennessy begon in 1765, toen de Ier Richard Hennessy besloot het op zich te nemen om een van de mooiste Cognacs ter wereld te creëren nadat hij onder het bevel van Lodewijk XV in het Franse leger had gediend. In de loop van zijn geschiedenis heeft het zich gevestigd als een van de leidende cognachuizen in zijn vermogen om steeds weer te innoveren. In de loop van de negentiende eeuw was Hennessy de pionier van de oorspronkelijke VSOP-cognac-maatstaaf, nadat hij door koning George IV was gevraagd een " very superior old Cognac " te creëren.Het was ook geliefd in Rusland en China. Sinds Maurice Hennessy dit voorbeeld volgde met de creatie van de Extra Oude (XO), heeft Hennessy de wereldwijde standaard gezet voor de classificatie van Cognacs. Nu is het maison in het bezit van het grootste eaux-de-vie-reservaat ter wereld, met ongeveer 350.000 vaten. De meester-mengers hebben hun mengtechnieken verfijnd door generaties van erfgoed via de Fillioux-familie. Hun doel is nu om te blijven innoveren in de toekomst door het creëren van hoogwaardige mengsels die populair zijn bij zowel jonge als oudere generaties.

Paradis Limited Editions

De Paradis Cognac is een aantal keren opnieuw uitgevonden. In 1979 stelde Cognac-meester Maurice Fillioux een symfonie van smaken samen uit de collectie van zijn grootvader in de 19e eeuw om de Hennessy Paradis Extra te creëren. Het wordt geleverd in een volwaardige 70cl karaf die synoniem is geworden met de Hennessy Paradis-lijn van Cognacs. Er is de Hennessy Paradis Impérial, die het meest bekend is om zijn prachtige kristallen karaf ontworpen door Stephanie Balini. De selectie van eaux-de-vie werd samengesteld door de zevende Cognac Master, Yann Fillioux, voor de 2011 uitgave. Er is ook de Hennessy Paradis Horus, uitgebracht in 2012. Deze karaf is ontworpen door de Italiaan Ferruccio Laviani, hij heeft de vorm van een gouden vlam en is verguld met een gouden plaat van 18 karaat.

Hoe kunt u deHennessy Paradis het beste serveren

Voor de ultieme degustatie moet het worden geserveerd met ijs, of bij -15ºC, wat ook wel 'givré' wordt genoemd. Dit een geweldige optie, omdat de koude temperatuur een uniek boeket van aroma's en smaken onthult, en wordt aanbevolen om te worden genoten bij het dessert.

Bezoek ook onze blog voor leuke informatie.Zeldzame exemplaren van de Hennessy Paradis Cognacs over de hele wereld.

Hennessy Paradis Cognac - 700ml - Online kopen - Cognac-Expert.com (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6001

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.